Flerdagarsresor


Stralsund med Rügen - 4 dagar

Program

Dag 1.  8/5    870 kilometer

Avresa från hemorten tidigt på morgonen. Vi kör söderut via E4:an och i Småland stopp för frukost.Via Helsingborg/Helsingör - Gedser/Rostock. Vi kommer givetvis under dagen att stanna till på lämpliga ställen för mat och kaffe.Väl framme i Stralsund så väntar en god middag samt sköna sängar på Arcona hotel Baltic, där vi kommer att bo i 3 nätter.

Dag 2.  9/5     ca. 100 kilometer

Efter frukost blir det en heldagsguidning med svensktalande guide. Vi åker från Stralsund till Putbuz, där kommer ni att åka med tåg Rasender Roland till Binz. Ni får möjlighet till en kortare promenad i Binz, innan det blir dags att njuta av en härlig lunch. Efter lunchen fortsätter guidningen på Rügen innan bussen går tillbaka till Stralsund. Middag på hotellet.

Dag 3.  10/5     ca. 140 kilometer

Efter frukost börjar vi med en stadsguidning i Stralsund, sedan vidare till Rügen. Vi åker därefter norrut & kommer till Wrangels Slott Spyker, sedan Putgarten & Kap Arkona. Ni kommer att åka med den roliga turisttågtransporten & besöka fyrtornen & avnjuta en lunch i Kap Arkona. Påväg tillbaka till Stralsund åker bussen via Kritklipporna vid Stubbenkammar, där ni får en liten promenad genom den härliga bokskogen till utsiktsplattformen Viktoriautsikt. På kvällen besök vi Störtebecker Bryggeri, det blir en guidad tur på engelska samt ölprovning. Därefter bjuds ni på middag i restaurangen.
 
Dag 4.  11/5     870 kilometer
 
Efter frukost lastar vi in vårt bagage i bussen för att åka till Scandlines färjan som tar er från Rostock till Gedser. Innan färjan avgår har ni möjlighet till lite shopping. Vi kör några timmar genom Danmark för att nå Forsea färjan från Helsingör till Helsingborg. Väl åter i Helsingborg väljer vi den snabbaste vägen till vår hemort. Vi beräknas vara i Katrineholm omkring kl 23:00, efter en som vi hoppas mycket trevlig resa till Stralsund med Rügen.
 
Hotell på resan: Arcona hotel Baltic, Stralsund Tel: 0049 3831 2040
Stralsund med Rügen - 4 dagar, 2022-05-08
PRIS: 6 500:-
I resans pris ingår: Bussresa enligt program, logi i dubbelrum i 3 nätter med frukost, 2 luncher, 3 middagar, Heldagsguidningar med svensktalande guide, Besök med ölprovning på Störtebecker, tågtransport samt reseledares tjänster. Glöm inte passet. Måltidsdryck ingår ej. Växla gärna till Euro.
Aktuellt

Du kan betala din resa med kontokort