Polen runt - 8 dagar

Dag 1. (400 km)

Avresa från hemorten på förmiddagen. Vi reser E4:an söderut och gör stopp för lunch på lämpligt ställe. Via Karlskrona åker vi färjan som avgår 21:00 med övernattning samt middagsbuffé all inclusive, för att vara framme i Gdynia morgonen därpå.

Dag 2. (600 km)

På morgonen anländer vi med båten 07:30, stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen för att åka till staden Krakow. Under resdagarna stannar vi givetvis till på lämpliga platser för raster och luncher. Vi ser städer på avstånd, från bussen innan vi så småningom på eftermiddagen är framme vid hotellet Ibis i Krakow. Här bor vi i 3 nätter. Middag på hotellet.

Dag 3. (150 km)

När ni avnjutit frukosten, fortsätter vår resa. Denna dag väntar ett besök  i koncentrationslägret Auschwitz, inträde och guidning ingår. Lägret är i byn Oswiecim. Besöket tar c:a 3 timmar. Vi besöker även lägret Birkenau med vår buss. Auschwitz var verksamt från 1940 till januari 1945 och var det största av koncentrationslägren. Namnet Auschwitz kommer från namnet Oświęcim som var det Polska namnet på staden. Den ligger cirka 60 kilometer väster om Kraków i sydöstra Polen. Efter en händelserik dag med många starka intryck, beger vi hos tillbaka till hotellet i Krakow för att avnjuta en gemensam middag, efteråt kan vi ta en tur på byn.

Dag 4. 

Vi äter frukost på hotellet.  Därefter har vi en 2-timmars vandring med svensktalande lokalguide. Turen slutar mitt i gamla stan, så den som vill shoppa, äta lunch eller gå tillbaka till hotellet kan göra så. Resten av dagen är fri. Vi kommer även att avnjuta en 3-rätters middag med folklore musik på kvällen.

Dag 5. (350 km)

Efter frukost checkar vi ut och åker i närheten till saltgruvan i Wieliczka. Vi tar 300 bekväma trappsteg ner till gruvan för att börja en 3 km promenad under jord. Här sker guidning med många stop och vi får se fantastiska salar och saltkristaller. Nere i gruvan är det +15 grader året runt. Det är en salthaltig gruva och luften är bra att andas. Används än idag inom medicinsk behandling. Besöket i gruvan tar drygt 2 timmar. Det är trång hiss upp. Därefter är det dags att vända blicken norrut 300 km mot Warszawa, landets huvudstad, 1,7 milj inv. Här bor vi 2 nätter på Hotel Campanile, ganska nära gamla stan. Middag på hotellet.

Dag 6.

Efter frukost börjar en 2 timmars guidning med svensktalande lokalguide. Vi börjar översiktligt i vår buss, då Warszawa är fylld av spännande byggnader och historia. Många krig har satt sina spår i staden, inte minst under andra världskriget då staden i stort sett totalförstördes. Under 1990-t har staden börjat ändra utseende igen. Vi promenerar i gamla stan och där slutar turen, inte långt från vårt hotell. Resten av dagen fri. Middag på vårt hotell.

Dag 7. (450 km)

När frukosten är avklarad och vårt bagage är i bussen, kommer ni att få tid för strövtåg på egen hand i Warszawa. Bussen går sedan vidare mot Gdynia, där vi åker färjan som avgår 21:00 med övernattning samt middagsbuffé all inclusive, för att vara framme i Karlskrona morgonen därpå.

Dag 8. (400 km)

På morgonen anländer vi med båten 07:30, stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen för att åka emot Katrineholm. Lunch & kaffe paus på lämpliga ställen. Framåt eftermiddagen är vi åter i Katrineholm efter en som vi hoppas mycket trevlig och givande resa till Polen.

GLÖM EJ PASSET!Polen runt - 8 dagar, 2018-08-12
PRIS: 8 950:-
I resans pris ingår: Bussresa enligt program, logi i dubbelhytt insides 2 nätter med frukost, logi i dubbelrum i 5 nätter med frukost, 7 middagar, 1 lunch dag 8, entré Auschwitz, svensktalande guide, folklore afton, besök saltgruvan i Wieliczka, färjeavgifter, vägskatter samt reseledares tjänster. Glöm EJ passet. Måltidsdryck ingår ej. Valuta Zloty.

Aktuella datum

AVRESA HEMKOMST PLATSER KVAR BOKA RESAN
Aktuellt

Du kan betala din resa med kontokort