Italien Toscana - 10 dagar

Dag 1. (ca 900 km)

Avresa från hemorten tidigt på morgonen. Vi kör söderut via E4:an och i Småland gör vi ett stopp för frukost. Vidare via Helsingborg/Helsingör – Gedser/Rostock kommer vi framåt kvällen till vårt hotel Hotel An Der Havel som ligger  strax utanför Berlin. Efter incheckningen äter vi middag på hotellet.

Dag 2. (ca 700 km) Oranienburg- Kiefersfelden

Idag färdas vi söderut genom Tyskland och  passerar  bland annat Leipzig, Bayreuth och Nürnberg. Vidare förbi München och strax når vi  gränsen till  Österrike. Efter bara någon kilometer in i Österrike är vi framme i den lilla byn Kiefersfelden för övernattning och middag på Gasthof Hotel zur Post.

Dag 3. (ca 580 km) Kiefersfelden – Montecatini Terme

Under morgonen färdas vi genom Inndalen förbi Innsbruck, över Europabron och kort därefter passerar vi gränsen mellan Österrike och Italien via Brennerpasset. Fortsätter sedan förbi Bolzano, Verona och Modena. Under sena eftermiddagen kommer vi fram till Montecatini Terme där vi kommer att bo på Hotel Ambrosiano. Hotellet ligger endast några hundra meter från stadens hjärta  och den vackra kurparken. Middag på hotellet.

Dag 4. Utflykt Florens

Efter frukost beger vi oss med tåg  till Florens, Toscanas huvudstad. Staden var säte för Medici-ätten som med sina rikedomar agerade mecenater åt bl a Michelangelo och Rafael. Här gör vi en tre timmars rundtur med svensktalande lokalguide, främst till fots. Vi ser bland annat den mäktiga katedralen Santa Maria del Fiore, rådhustorget med rådhuset Palazzo Vecchio från slutet av 1200-talet och bron Ponte Vecchio över floden Arno. Efter turen äter vi en gemensam lunch på en trevlig restaurang. Därefter  har vi tid på egen hand för  strövtåg i denna intressanta renässansstad. Framåt eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 5. (ca 200 km) Utflykt till San Gimignano

Efter frukost  reser vi till den vackra staden San Gimignano. Vägen går genom ett böljande naturskönt landskap. Staden är berömt för sina höga försvarstorn,  då adeln tävlade om makt genom att bygga högst. Idag betydligt färre än de 72 tornen som en gång i tiden reste sig över staden. I stadens domkyrka från 1100-talet är väggarna  dekorerade med  fesker  med scener från Gamla och Nya Testamentet. Staden är också världsberömd för sin glass. Efter besöket i San Gimignano  går färden  vidare till Val di Pesa och det vackra vinslottet Castello il Palaggio  mitt i Chiantiområdet. Där får  vi först en informativ guidning i slottets vinkällare innan vi serveras en riklig toscansk lunch tillsammans med  ett flertal av slottets goda viner.  Middag på hotellet.

Dag 6. (ca 150 km) Utflykt Pisa

Idag beger vi oss till  Pisa där det berömda torget Campo dei Miracoli, mirakelfältet, är beläget. På mirakelfältet finns domkyrkan,  dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet. Efter besöket på Mirakelfältet, åker vi till vingården Fattoria Al Dotto för lunch och provning av gårdens intressanta viner. På kvällen tar vi bergbanan upp till den gamla romerska staden  Montecatini Alto som ligger högt ovanför Montecatini Terme. I denna trivsamma atmosfär  serveras vi  en 3-rättersmiddag med vin och kaffe.

Dag 7. (ca 300 km) Montecatini Terme – Verona (Romeo och Julias stad)

Frukost och avresa. Nu går färden tillbaks över Appenninerna och Poslätten till den gamla vackra staden Verona som är från antiken. Vi börjar med en liten promenad genom stadens centrum där vi  bl a ser  Amfiteatern som är från år 100 fKr  , Julias balkong och Piazza Erbe (Grönsakstorget). Gemensam middag på vårt hotell – Hotel Italia.

Dag 8. (ca 700 km) Verona – Bad Mergentheim

Efter frukost går färden norrut   genom  vackra Adigedalen, Isacodalen, Brennerpasset och passerar den österrikiska gränsen.  Vi åker förbi Mûnchen, Nürnberg och vidare till Bad Mergentheim där vi inkvarterar oss på Best Western Premier Parkhotel. Middag på hotellet.

Dag 9. (ca 600 km) Bad Mergentheim – Lübeck

Efter frukost går resan norrut förbi bl a  Kassel, Hannover, Hamburg till Lübeck där vi bor på Park Inn Hotel. Middag på hotellet.

Dag 10. (ca 750 km) Lübeck – Katrineholm

Frukost och avresa. Nu går färden mot färjan i Puttgarden  (i mån av tid  hinner vi nog med lite skafferishopping före avgången) med färjan som tar oss till Danmark & vidare mot Helsingör/Helsingborg. Väl hemma i Sverige  tar vi  E4:an norrut. Lunch paus på lämpligt ställe. Framåt kvällen är vi åter i Katrineholm efter en som vi hoppas mycket trevlig och givande resa till Toscana.

 

 
Italien Toscana - 10 dagar, 2019-09-26
PRIS: 11 500:-
I resans pris ingår: Bussresa med modern turistbuss enligt program, färjeavgifter, vägskatter, logi i dubbelrum i 9 nätter med frukost, 3 luncher, 9 middagar, guidade besök och entré avgifter enligt program samt reseledares tjänster. Glöm EJ passet! Valuta Euro. Välkomna med på resan!

Aktuella datum

AVRESA HEMKOMST PLATSER KVAR BOKA RESAN
Aktuellt

Du kan betala din resa med kontokort