Hövringen, Norge Vandringsresa

Då var det åter dags för en veckas uppfriskande fjällvistelse i Hövringen, Norge.

Dagen börjar med morgonsamling i Peisestugan. I samband med frukosten gör vi i ordning dagens lunch och sedan börjar dagens turer i fjällterrängen.

Omgivningen är tillgänglig för alla, belagd väg för promenader till affären och de som endast vill gå korta turer har goda möjligheter att hitta fina stigar i pensionatets närhet. Det finns också möjligheter till långa vandringar och toppbestigningar med utsikt över stora delar av Rondane och Gudbrandsdalen. Dagens aktiviter avslutas med middag. Under kvällen har vi samlingar med olika programinslag, där vi alla som vill får hjälpas åt att göra intressanta och innehållsrika program.

Resan sker med bekväm turistbuss. Vi räknar med att starta ditresan tidigt söndagsmorgonen den 6 september och starta återresan lördagen den 12 september med hemkomst på kvällen.

Resan går från Västerås – Örebro – Karlstad – Arvika – Kongsvinger – Hamar och vidare upp i Gudbrandsdalen till Otta, Där vi svänger av upp på fjället till Hövdingen, som är vårt slutmål.

Vi är väldigt glada att kunna meddela att Eddy Alexandersson följer med som reseledare även detta år!

Dagsturer i Hövringenområdet

(schemat kan komma att ändras under resans gång)

Dag 1

Vi tar bussen till Putten Seter, 5 km från Laugårdseter och sedan blir det en enkel promenad efter vägen hem eller en längre tur med färdledare för den som önskar. Du kan även stanna och promenera i området och se fina hytter och strålande utsikt. Bussen går hem kl 15:00 eller enligt överenskommelse.

Dag 2

Bussen rullar till Smuksjön och färdledaren tar gruppen till Peer Gynt via Solkrysset eller via Baksidesvassberget, eller så vandrar man själv till Haukberget och Kongesteinen eller via Hövringeån tillbaka till pensionatet.

Dag 3

Program beroende på väder.

Dag 4

Formokampen, Dovrehytta med Vardhö

Dag 5

Kvannslådalsbua, Steinbuhö, kan man då sammanstråla vid Bua? Hövringeån

Resan genomförs av Viby Buss från Arboga

Hövringen, Norge Vandringsresa, 2020-09-06
PRIS: Från 5 900:-
I priset ingår: Bussresa samt boende med helpension

Aktuella datum

AVRESA HEMKOMST PLATSER KVAR BOKA RESAN
Aktuellt

Du kan betala din resa med kontokort