Österrike, Salzkammergut - 9 dagar

Dag 1. (ca 800 km)

Avresa från respektive hemort tidigt på morgonen. Vi färdas E4:an söderut och stannar i Klevshult där det finns möjlighet till en bra frukost. Med färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden är vi senare på dagen framme vid vårt hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin. Där intar vi en god middag och sköna sängar.

Dag 2. (ca 600 km)

Stärkta av den rikliga frukosten samlas vi åter i bussen för att åka vidare söderut. Vi passerar städer som Göttingen, Kassel och Würzburg innan vi är framme i den lilla staden Fürth för övernattning och middag på Excelsior hotel Nürnberg Fürth.

Dag 3. (ca 500 km)

När bussen är lastad med vårt bagage och frukosten är avnjuten  fortsätter vi vår resa mot Österrike. Resan går förbi München som är Bayerns huvudstad. Här har bilföretaget BMW sitt unika huvudkontor. Staden är också känd bl a för sitt goda öl och ölhallar. Färden går vidare och snart ändrar landskapet karaktär med höga berg och vackra dalar. På sena eftermiddagen är vi framme vid vår destination Ebensee som ligger i södra änden av sjön Traunsee. Vårt hotell är Landhotel Post där vi kommer att bo i fem nätter. Efter incheckning väntar en god middag.

Dag 4. (ca 150 km)

Efter en god frukost åker vi till den lilla staden Bad Ischl, för att besöka Kaiservilla som ligger i utkanten av centrum omgiven av en vacker engelsk park. Här bodde kejsaren Franz Josef I (1830–1916) med sin maka Elisabeth (Sisi) på somrarna. Vid ett enkelt skrivbord undertecknade denne mäktige man krigsförklaringen mot Serbien den 28 juli 1914, och startade därmed första världskriget. Efter besöket väntar vår buss för att ta oss vidare till den lilla byn Hallstatt vid Hallstattsjön, där det finns tillfälle att äta lunch eller ta en kopp kaffe. Middag på hotellet.

Dag 5. (ca 150 km)

I dag går färden till den pittoreska byn Sankt Wolfgang. Vi börjar med att åka ånglok upp på Schafberg (1183 möh), här uppe har vi en hänförande utsikt över Wolfgangsee och alpvärlden. Vi äter lunch innan ångloket tar oss ner igen. Väl tillbaka i byn går vi till värdshuset Vita Hästen som är känt från operetten med samma namn. Sedan finns det tid för egna upplevelser, innan vi återvänder till vårt hotell för middag.

Dag 6. (ca 200 km)

Efter frukost åker vi till Salzburg. Det blir en heldagsutflykt i ”The Sound of Music´s” fotspår tillsammans med en svensktalande guide. Vi kommer bl a att se Mirabellparken, Stift Noonberg (klostret där Maria skrev in sig för att bli nunna), Schloss Leopoldskron, (bostad åt Baron von Trapp och hans sju barn) och Schloss Hellbrunn. Åter tillbaka på hotellet avnjuter vi en middag tillsammans.


Dag 7.

Idag bjuds det på en båttur Ebensee - Gmunden & en 2 rätters lunch. Sen får ni resten av dagen på egen hand som ger möjlighet att utforska Ebensee och området runt Trunsee. Middag serveras på hotellet på kvällen.


Dag 8. (ca 800 km)

När frukosten är avklarad och vårt bagage är i bussen beger vi oss norrut för att nå dagens slutmål Oranienburg, strax norr om Berlin, där middag och logi väntar på Hotel An Der Havel. Naturligtvis gör vi uppehåll för lunch och fika.

Dag 9. (ca 950 km)

Efter utcheckning och frukost reser vi till en för oss svenskar intressant butik för shopping innan bussen åker ombord på färjan som tar oss till Gedser i Danmark. Färden går vidare genom Danmark till Helsingör där vi färjas över till Helsingborg. Vidare norrut genom landet och beräknar vara hemma i Katrineholm vid 00-tiden efter en som vi hoppas mycket trevlig och intressant resa till Salzkammergut.

GLÖM EJ PASSET!
Österrike, Salzkammergut - 9 dagar, 2022-09-23
PRIS: 12 500:-
I resans pris ingår: Bussresa med modern turistbuss enligt program, färjeavgifter, vägskatter, logi i dubbelrum i 8 nätter med frukost, 8 middagar, besök på Kaiservilla & Kaiserpark, ånglok med Schafberg (mountain train), guidade besök & entré avgifter enligt program, båttur inkl. 2 rätters lunch samt reseledares tjänster. Glöm inte passet. Måltidsdryck ingår ej. Växla gärna till Euro.

Aktuella datum

AVRESA HEMKOMST PLATSER KVAR BOKA RESAN
Aktuellt

Du kan betala din resa med kontokort